Raf Roefflaer

PR - programmatie

Vrije Grafiek | Installatiekunst

rafroefflaer@hotmail.com

Raf Roefflaer geboren te Sint-Truiden (1980) studeerde af in juni 2003 als Meester in Productdesign aan de Media & Design Academy in Genk. Tijdens deze opleiding nam hij geregeld deel aan tentoonstellingen en werd hij verschillende keren onderscheiden.

Tegelijkertijd volgde hij de optie Vrije Grafiek aan de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten te Sint-Truiden waar hij in 2003 zijn getuigschrift behaalde. Gedurende deze studie exposeerde hij op diverse locale, nationale en internationale exposities. In 2003 ontving hij de Ri Coeme prijs voor zijn oeuvre.

Vanaf 2003 doceert hij aan de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten en dit zowel in de lagere, middelbare graad als de hogere graad. Daarenboven staat hij voor een gedeelte in voor de algemene en ICT-coƶrdinatie. Gelijktijdig volgde hij de optie Schilderkunst aan de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten waar hij in 2009 de Stadprijs behaalde. Momenteel volgt hij er de optie keramiek.

In tussentijd gaf hij ook les in het vormingscentrum te Hasselt. Als ontwerper maakte hij verschillende grafische en industriƫle opdrachten voor diverse bedrijven en instanties, verzorgde hij verscheidene workshops en lezingen in en rond Sint-Truiden, stelde hij regelmatig tentoon met zijn grafisch werk (linosneden) en is hij actief in de installatiebouw.

Kunst Kring Facebook